Snabba vörtbrödet

Tid: 1 timme 15 minuter

Har just bakat detta bröd och avsmakat med ost på, underbart gott. För oss som ibland har dåligt med tålamod för att vänta på jäsning. Luktar himmelskt i köket när man gräddar.

Ingredienser

  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 1 dl rågkross
  • 4 dl vetemjöl
  • 4 msk vörtmix
  • 1 dl russin
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 2 dl lättöl
  • 2 dl mild yoghurt
  • 3/4 dl mörk sirap
  • 1/2 dl rårörda lingon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i öl, yoghurt, sirap, russin och lingon.
    2. Klicka ner den lösa degen i en smord avlång bakform som rymmer ca 1 1/2 liter.
    3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Stjälp upp limpan och låt den svalna under bakduk,

    Liknande recept

    4.3
    15 min
    6-8
    1

    Kommentarer (1)

    JennieOleana 22 december 2012

    Hej, vad kan man använda som alternativ till vörtmix? Bor i Usa så kan nog inte få tag på det.. Mvh, Jennie

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben