Har just bakat detta bröd och avsmakat med ost på, underbart gott. För oss som ibland har dåligt med tålamod för att vänta på jäsning. Luktar himmelskt i köket när man gräddar.
Ingredienser
2 dl grovt rågmjöl
1 dl rågkross
4 dl vetemjöl
4 msk vörtmix
1 dl russin
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
2 dl lättöl
2 dl mild yoghurt
3/4 dl mörk sirap
1/2 dl rårörda lingon
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i öl, yoghurt, sirap, russin och lingon.
- Klicka ner den lösa degen i en smord avlång bakform som rymmer ca 1 1/2 liter.
- Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme. Stjälp upp limpan och låt den svalna under bakduk,
Liknande recept
Kommentarer (1)
Hej, vad kan man använda som alternativ till vörtmix? Bor i Usa så kan nog inte få tag på det.. Mvh, Jennie