Lefsa från Nordland

Serverar: 36 portioner

Det finns många varianter på detta norska kaffebröd. Är just detta inte något för dig så kan du kika på denna länk där det finns över 200 betygsatta recept. (Dock på norska och du får söka på "lefse") Lycka till och hoppas att du hittar vad du letat efter! http://www.matoppskrift.no/sider/sokemaskin.asp?search=lefse&type=viewoppskriftersok

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 2 - 2 ½ dl socker
  • 1 ägg
  • 1 tsk hjorthornssalt
  • 2 ½ dl kefir eller yoghurt
  • ca 8 dl vetemjöl (spara 1 dl till utbakning)
  • Smör
  • Socker
  • Kanel
  • Instruktioner

    1. Vispa smör och socker poröst. Rör ner ägget. Tillsätt hjorthornssalt, kefir och mjöl samtidigt som du rör om, och knåda till en deg.
    2. Forma degen till en rulle så att du kan dela upp den i 12 lika stora bitar. Kavla ut varje bit så att den blir ½ cm tjock och grädda dem sedan på en stekplatta, i stekpanna eller på bakplåtspapper i ugnen. (200º)
    3. När brödet svalnat brer du på smör och strör över socker och kanel efter smak. (Om du blandar smör, socker och kanel till en smet och brer på slipper du alla sockerkorn överallt.)
    4. Vik brödet dubbelt och skär i 3 "pajbitar"

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben