Leilas bounty cupcakes

Leila Lindholms chokladcupcakes med kokossmak.

Ingredienser

  • Cupcakes
  • 1 dl kokosflingor
  • 75 g mörk kvalitetschoklad 70 %
  • 2 st ägg
  • 1.5 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 0.75 dl kokosmjölk
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 1.5 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 2.5 msk kakao av god kvalitet
  • 1.5 msk kallt kaffe
  • 6 st bountystänger
  • Glaze
  • 250 g mörk kvalitetschoklad 70 %
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 2 msk honung
  • 1 nypa flingsalt
  • 1 msk smör
  • 100 g philadelphiaost
  • Kokos till garnering
  • Instruktioner

    1. Cupcakes Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Rosta kokosen i en torr stekpanna tills den får lite färg.
    3. Hacka den mörka chokladen grovt och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten).
    4. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
    5. Smält smöret, häll i kokosmjölken och blanda det med äggsmeten.
    6. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, sikta blandningen och vänd försiktigt ner det i smeten.
    7. Rör ner smält choklad, kokosflingor, kakao och kaffe i smeten.
    8. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
    9. Halvera bountystängerna och stick ner en halva i varje muffins.
    10. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 12-13 minuter.
    11. Låt svalna.
    12. Glaze Hacka chokladen fint i en hushållsmixer.
    13. Koka upp vispgrädde, honung och flingsalt och häll den över chokladen under mixning.
    14. Tillsätt smör och philadelphiaost och ”pulsmixa”.
    15. Spritsa glazen över cupcakesen.
    16. Garnera med kokos.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    12
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben