Leilas english muffin
Serverar:
12 portioner
Lättbakade frukostbröd
Ingredienser
15 g jäst
3 dl ljummen mjölk
1 msk fänkålsfrö
1 tsk salt
7,5 dl vetemjöl special
1 dl polenta
Instruktioner
Värm mjölken till 37 grader och stöt fänkålsfröna i en mortel.
Lös upp jästen i den varma mjölken och tillsätt fänkålsfrö.
Tillsätt salt, vetemjöl och arbeta samman till en smidig deg.
Jäs den i bunken under bakduk till dubbel storlek, cirka 60 minuter.
Kavla ut degen till en platta (cirka 1 ½ cm tjock).
Stansa ut rundlar med hjälp av ett glas. Spraya varje bit med vatten (ur en sprayflaska) på bägge sidor och doppa båda sidor i polenta.
Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och jäs under bakduk i cirka 40 minuter.
Värm en torr stekpanna och stek bröden på medelvärme i cirka 5 minuter på vardera sida tills de är gyllene.
Liknande recept
English muffins
4.5
8-10
Double chocolate muffins
4.7
15
34
Leilas pepparkakskola
4.8
50
9
Muffins med saffransfyllning
10-12
Blueberry muffins
4
20 min
12
5
Muffins med Polly
4.3
12
20
Muffins mandarine
5
12
1
Blåbärsmuffins - muffins med blåbär, hallon eller andra bär
4.1
35 min
14
Muffins
30 min
20
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!