Leilas vaniljsås

Serverar: 8 portioner

Vaniljsås som passar utmärkt till Leilas blåbärspaj.

Ingredienser

  • 5 dl mjölk 3%
  • 1 vaniljstång
  • 1 ½ dl socker
  • 7 äggulor
  • ¾ dl majsstärkelse
  • 25 g osaltat smör
  • 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Koka upp mjölk och delad och urskrapad vaniljstång.
    2. Vispa socker, äggula och majsstärkelse luftigt.
    3. Slå över den heta mjölken under vispning.
    4. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och koka upp försiktigt under vispning, så fort blandningen börjar tjockna häll snabbt över i en skål.
    5. Rör i smöret och kyl krämen snabbt i isbad eller kyl.
    6. Vispa grädden fast och vänd ihop med den kalla vaniljkrämen, till en fluffig sås.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    12
    3
    4.8
    35 min
    1
    36

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben