Leilas vaniljsås
Serverar:
8 portioner
Vaniljsås som passar utmärkt till Leilas blåbärspaj.
Ingredienser
5 dl mjölk 3%
1 vaniljstång
1 ½ dl socker
7 äggulor
¾ dl majsstärkelse
25 g osaltat smör
2 dl vispgrädde
Instruktioner
Koka upp mjölk och delad och urskrapad vaniljstång.
Vispa socker, äggula och majsstärkelse luftigt.
Slå över den heta mjölken under vispning.
Häll tillbaka blandningen i kastrullen och koka upp försiktigt under vispning, så fort blandningen börjar tjockna häll snabbt över i en skål.
Rör i smöret och kyl krämen snabbt i isbad eller kyl.
Vispa grädden fast och vänd ihop med den kalla vaniljkrämen, till en fluffig sås.
Liknande recept
Leilas pepparkakskola
4.8
50
9
Leilas Rocky Road
4.6
40 min
12
3
Leilas pasta Pomodoro
5
20 min
2
2
Hemmagjord vaniljsås
4.9
4
11
Äppelkaka med kokos och vaniljsås
4.6
8-10
8
Leilas pizzadeg
4.8
35 min
1
36
Havretoscaäpplen med vaniljglass eller vaniljsås
30 min
4
Leilas sticky pecan cupcakes
5
30 min
12
Leilas saffrans- och romsnurror
5
18
3
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!