Leilas varma choklad med chili

Serverar: 2 portioner

Varm choklad är gott i sig, här för det extra sting med chili och kanel.

Ingredienser

  • 2 msk kakao av god kvalitet
  • 4 msk mörkt muskovadosocker
  • 1/4 st skivad röd chili (alt. chiliflakes eller cayennepeppar)
  • 1/2 tsk malen kanel
  • 6 dl mjölk 3 %
  • 1 dl lättvispad grädde, att toppa med
  • Garnering
  • Mörkt muskovadosocker
  • Instruktioner

    1. Blanda kakao, muskovadosocker, chili och kanel i en stor kopp.
    2. Värm mjölken.
    3. Slå på en liten skvätt av den varma mjölken i kakaon och rör om tills det blivit en smet.
    4. Häll på resten av den varma mjölken, toppa med lättvispad grädde och strö över lite muskovadosocker.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    frucaos 11 november 2010

    Lägger ett litet alternativ här - jag provade att smula en torkad piripiri, lägga den i 2.5 dl mjölk, hetta upp, sila bort piripirin och så göra varm choklad på mjölken. Lite kanel på till slut. Det värmde gott i både kropp och strupe! Räknar med att den här också är god!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben