Len citronpaj med yoghurt

Sött skal, syrlig fyllning och frisk yoghurt. En perfekt kombination.

Ingredienser

  • Pajskal
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • ½ tsk bakpulver
  • 175 g smält smör
  • Fyllning
  • 3 ägg
  • 2 ½ dl socker
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • Saft och rivet skal av 2 citroner
  • Till servering
  • Turkisk yoghurt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda samman ingredienserna till pajskalet och tryck ut degen i en pajform. Ställ i kylskåp medan du vispar ihop alla ingredienser till fyllningen.
    3. Häll fyllningen i pajformen och grädda pajen i 25-35 minuter tills fyllningen "stannat". Godast blir den om den får stå i kylskåp över natten.
    4. Servera pajen med en klick turkisk yoghurt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben