Libabrödspizza med köttfärs

Serverar: 8 portioner

De här frasiga små turkiska pizzorna behöver inte skämmas inför sina italienska släktingar.

Ingredienser

  • ½ paket jäst
  • 1 krm socker
  • 7 ½ dl vetemjöl
  • Salt
  • 1 msk olja
  • 2 msk naturell yoghurt
  • Fyllning
  • ½ röd paprika
  • 1 knippa salladslök
  • 1 knippa timjan
  • 2 bifftomater
  • 2 msk olja
  • 250 g lammfärs
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk svarta kumminfrön
  • 3 rödlökar
  • 3 msk hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 50 grader.
    2. Rör ihop jästen med socker i en skål med 1 ½ dl ljummet vatten. Blanda i mjöl, ½ tsk salt, olja och yoghurt och rör ihop till en smidig deg. stäng av ugnen, ställ in den övertäckta degen och låt jäsa i ca 1 timme.
    3. Kärna ur paprikan, skölj och skär i små tärningar. Ansa salladslöken, skölj och skör i tunna ringar. Hacka timjan grovt. Rista ett kryss i tomaterna, skålla i hett vatten och flå dm, skär i fjärdedelar och kärna ur. Skär dem i små tärningar.
    4. Hetta upp olja i en stekpanna, bryn lammfärsen tills den smular sig. Salta, peppra, ställ åt sidan.
    5. Sätt ugnen på 225 grader. Täck 2 plåtar med bakplåtspapper.
    6. Knåda degen, dela den i 8 delar, forma dem till avlånga platta bottnar, lägg på lammfärs, paprika, salladslök och tomat, lämna en kant runt om. Strö över timjan och kumminfrön, salta och peppra.
    7. Vik upp kanterna på degen så fyllningen hålls på plats. Lägg pizzorna på plåtarna, grädda dem gyllenbruna mitt i ugnen ca 20 minuter.
    8. Skala löken, skär i tunna ringar, blanda med persiljan.
    9. Servera pizzorna med lök och persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben