Fantastiskt smarrig tårta!
Stoppa in i ugnen och glöm av den...
Ingredienser
5 äggvitor
2 1/2 dl socker
Kräm
5 äggulor
1 dl socker
Saft av 1/2 citron
75 g smör
3 dl grädde
1 dubbeldajm
Instruktioner
Kläm fast bakplåtspapper i rund form med löstagbara kanter. Smörj den.
Vispa äggvitorna hårt, vispa i sockret. bred ut smeten i formen. Sätt in i 275 graders ugn. När du satt in formen stänger du av ugnen och låter formen stå kvar under natten eller minst 6 timmar.
Kräm:
Blanda ihop äggulor, socker och saften av citronen i en plastbunke. Koka i mikron på högsta. Kolla var 30:e sekund och rör om, tills den tjocknat. Blanda i smöret när krämen svalnat.
Vält upp tårtan på ett fat. Bred den kalla krämen utanpå.
Vispa grädden och bred på och runt om tårtan. Hacka dajmen och strö den överst.