Lilians glömda tårta

Serverar: 6 portioner

Fantastiskt smarrig tårta! Stoppa in i ugnen och glöm av den...

Ingredienser

  • 5 äggvitor
  • 2 1/2 dl socker
  • Kräm
  • 5 äggulor
  • 1 dl socker
  • Saft av 1/2 citron
  • 75 g smör
  • 3 dl grädde
  • 1 dubbeldajm
  • Instruktioner

    1. Kläm fast bakplåtspapper i rund form med löstagbara kanter. Smörj den. Vispa äggvitorna hårt, vispa i sockret. bred ut smeten i formen. Sätt in i 275 graders ugn. När du satt in formen stänger du av ugnen och låter formen stå kvar under natten eller minst 6 timmar.
    2. Kräm: Blanda ihop äggulor, socker och saften av citronen i en plastbunke. Koka i mikron på högsta. Kolla var 30:e sekund och rör om, tills den tjocknat. Blanda i smöret när krämen svalnat. Vält upp tårtan på ett fat. Bred den kalla krämen utanpå. Vispa grädden och bred på och runt om tårtan. Hacka dajmen och strö den överst.

    Liknande recept

    3.8
    2 h 30 min
    6-8
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben