Lill-Eriks korvlåda

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

En festligare variant på "makaroner och korv", men ändå lika snabbt och enkelt.

Ingredienser

  • 500 gram falukorv
  • 5 dl makaroner eller annan pasta
  • 1 dm purjolök
  • 500 g krossade tomater
  • 1 dl grädde
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 st ägg
  • 1 dl chilisås
  • 1 msk sweet chili
  • 1- 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk basilika
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • salt och peppar
  • riven ost
  • Instruktioner

    Koka pastan enligt förpackningen. Skär korven i tärningar och finhacka purjon. Blanda korven och purjon med den kokta pastan. Bland ihop de andra ingredienserna, utom den rivna osten, till en sås. Rör ner såsen i pastan. Häll upp allt i en ugnssäker form. Strö över rikligt med riven ost och ställ in formen i ugnen på 200 grader. Gratineras i 20 minuter eller tills den har fått fin färg.

    Liknande recept

    3
    40 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben