Korvlåda med ris

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Hör du till dom som fick ris och korvlåda i matbespisningen "Bamba"? Det gör jag. Här vill jag nu dela med mig av receptet jag fick av en av mat-tanterna när det begav sig i början på 70-talet

Ingredienser

  • 400 gr falukorv
  • 2 msk margarin
  • 1½ msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1 msk riven pepparot
  • 1 msk senap
  • Ca ½ dl ketchup
  • ½ dl finklippt dill
  • Salt
  • Peppar
  • 2 dl ris
  • 4½ dl vatten
  • 1 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Sätt på riset enl anvisningen på förpackningen.
    2. Skiva och stek korven på låg värme.
    3. Smält margarinet. Vispa ner mjölet och späd med mjölken. Lägg i senap, pepparot och ketchup. Koka upp och låt sjuda på svag värme i 4-5 min. Smaka av med salt och peppar.
    4. Lägg upp korven och slå såsen över. Garnera med den klippta dillen.
    5. Servera med riset och en sallad.

    Liknande recept

    4
    45 min
    6-8
    2

    Kommentarer (7)

    Bappi 19 maj 2009

    Enklet och mumsigt/ kram Bappi

    pullan21 2 augusti 2009

    Riktigt gott! Kommer att göra denna rätt flera gånger!

    Gul13 6 augusti 2009

    Har precis upplevt en nostalgitripp till lunch. I vår skola kallades detta Korvforsell och det var lika gott nu som då. Tack för receptet. En 5:a från oss.

    enAnnan 27 augusti 2009

    God variant på stroganoff. Enkel och riktigt snabb vardagsmatlagning. Vi är lite dåliga på korv så jag uppskattade det här, sönerna oxå.

    goagrejer 14 december 2009

    En resa tillbaka i tiden, min absoluta favoriträtt på den tiden man gick i banlonpolo, träskor och var rädd för tjejbaciller....... Underbart!!

    lindabjallan 3 mars 2010

    Den här var super-god!

    Glitterfia 16 mars 2010

    Ger receptet 3 stjärnor för det är en enkel och snabblagad vardagsrätt med milda smaker. Trodde dock att det skulle smaka mer.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben