Hör du till dom som fick ris och korvlåda i matbespisningen "Bamba"? Det gör jag.
Här vill jag nu dela med mig av receptet jag fick av en av mat-tanterna när det begav sig i början på 70-talet
Ingredienser
400 gr falukorv
2 msk margarin
1½ msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 msk riven pepparot
1 msk senap
Ca ½ dl ketchup
½ dl finklippt dill
Salt
Peppar
2 dl ris
4½ dl vatten
1 tsk salt
Instruktioner
- Sätt på riset enl anvisningen på förpackningen.
- Skiva och stek korven på låg värme.
- Smält margarinet.
Vispa ner mjölet och späd med mjölken.
Lägg i senap, pepparot och ketchup.
Koka upp och låt sjuda på svag värme i 4-5 min.
Smaka av med salt och peppar.
- Lägg upp korven och slå såsen över. Garnera med den klippta dillen.
- Servera med riset och en sallad.
Liknande recept
Kommentarer (7)
Enklet och mumsigt/ kram Bappi
Riktigt gott! Kommer att göra denna rätt flera gånger!
Har precis upplevt en nostalgitripp till lunch. I vår skola kallades detta Korvforsell och det var lika gott nu som då. Tack för receptet. En 5:a från oss.
God variant på stroganoff. Enkel och riktigt snabb vardagsmatlagning. Vi är lite dåliga på korv så jag uppskattade det här, sönerna oxå.
En resa tillbaka i tiden, min absoluta favoriträtt på den tiden man gick i banlonpolo, träskor och var rädd för tjejbaciller....... Underbart!!
Den här var super-god!
Ger receptet 3 stjärnor för det är en enkel och snabblagad vardagsrätt med milda smaker. Trodde dock att det skulle smaka mer.