Lillebrors dressing

Min lillebror Micke Kock är en suverän receptkälla. Detta bjöd han på då min klass firade (?!) 20 år efter grundskoleexamen. Har måst redigera receptet då det innehöll både dressingar och pastasallad. Man kan göra alla tre smakförslagen så hittar alla sin favorit!

Ingredienser

  • Snålvariant
  • 3 delar filmjölk
  • 1 del majonnäs
  • Svenssonvariant
  • 2 delar gräddfil
  • 2 delar filmjölk
  • Lönefredaxvariant
  • 3 delar gräddfil
  • 1 del filmjölk
  • majonnäs efter smak
  • Smakförslag
  • curry
  • apelsinjuicekoncentrat
  • fänkål
  • anis
  • Smakförslag
  • Tigersauce
  • apelsinjuicekoncentrat
  • cayenne
  • spiskummin
  • grovmalen svartpeppar
  • Smakförslag
  • pressad vitlök
  • apelsinjuicekoncentrat
  • grovmalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Välj någon av varianterna för grunden - efter plånbok - alla blir lika goda!
    2. Gör dressingen i en skål. Smaka dej fram till proportionerna. Vissa gillar hothot andra vill ha mildare. Låt stå i kyl och mogna lite så framträder de starka smakerna bättre.
    3. Servera med enkel pastasallad i värmda pitabröd med dressing på toppen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben