Lime-cheescake med frukt

Ingredienser

  • 12 digestivekex
  • 50 g margarin
  • Fyllning
  • 2 lime
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 burk kesella gourmet
  • 2 dl lätt creme fraiche
  • Garnering
  • 1 carambole
  • 1 papya
  • 1 burk ljus gele, t.ex äppelgele
  • Instruktioner

    Krossa kexen o blanda med fettet, gärna i matberedare. Tryck ur kexsmulet i en form med löstagbar kant. Skölj limen noga i ljummet vatten, riv skaet o pressa ur saften. Dela äggen i gulor o vitor. Vispa gulorna pösigt med socker. Blanda kesella o creme fraiche, tillsätt limeskal o saften. Vispa vitorna till ett fast skum. Vänd ner vitorna i kesella blandningen. Häll i fyllningen med kexen. Låt stå kallt i ca. 1 timme. Skölj o skiva carambolen. Skala kärna ur papyan i klyftor. Garnera kakan med frukten. Smält gelen, pensla frukten med geleno låt stå kallt i 30 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    erika0690 10 februari 2009

    Väldigt god smak men svår att få att stanna. Hade den i frysen i ca två timmar men det hjälpte inte. Erika

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben