Limekola

Serverar: 60 portioner

Tid: 45 minuter

Vilka kolor! Söta, smöriga och lite syrliga.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl socker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 tsk vaniljsocker
  • rivet skal av 2 lime
  • Instruktioner

    Smält smöret i en tjockbottnad, vid kastrull. Tillsätt grädde, socker, sirap och vaniljsocker. Koka utan lock, rör om då och då tills smeten håller ett kulprov: häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en seg och ganska fast kula. Koktid ca 15 min i en vid kastrull eller ca 30 min i en kastrull med mindre botten. Smaksätt med lime. Häll upp smeten på en oljad plåt. Låt svalna och skär eller klipp i bitar. Slå in i papper och förvara kallt. Tips: Skal från en citron istället för två lime är också gott.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben