Limekyckling med bulgur á la viktväktarna

Serverar: 1 portioner

Tid: 20 minuter

Mums! Värt 7.5 poäng portionen

Ingredienser

  • 1 kycklingfilé á 125 g
  • 1 tsk flytande margarin
  • 1 bit purjolök strimlad
  • 1 dl matlagningsgrädde max 4 %
  • ½ msk kycklingfond
  • 2 msk hackad rosmarin
  • ½ lime, saft och skal
  • 5 svarta oliver
  • 1 msk färsk persilja
  • ½ dl bulgur
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Tillaga bulgur (se förpackning). Dela kycklingfilén i 3-4 bitar och bryn i margarin, krydda med salt och peppar. Blanda samman grädde, fond rosmarin och saft från lime i en gryta.
    2. Lägg i kyckling och purjo. Låt det sjuda ca 5 min. Rör ner limeskal och oliver.
    3. Strö över persilja, servera med bulgur och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    seanma 23 januari 2009

    Skall laga den till tjejkvällen nästa vecka. Redan receptet smakar gott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben