Limeräkor i pastasås

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 30 minuter

Det här är en riktigt lyxig pastasås och ack så god! Tar du den större mängden räkor, räcker rätten till ca 6 portioner och kan spädas med lite extra mjölk (eller grädde).

Ingredienser

  • ½ - 1 kg räkor med skal
  • 1 lime, (rivet skal av och saft av halva)
  • 2 vitlöksklyftor, (eller 1 gul lök)
  • 300 g squash
  • 200 g fryst grön sparris
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 fiskbuljongtärning
  • Pasta (grön, färgad med spenat, finns i alla butiker)
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna.
    2. Hacka vitlök eller lök. Skär squashen i tärningar och sparrisen i ca 4 cm långa bitar. Förväll sparrisen några minuter i lättsaltat vatten. Låt den rinna av.
    3. Fräs vitlök (lök) och squash i fett i en traktörpanna. Rör i mjölk, crème fraiche och smulad biljongtärning. Låt det koka ihop något.
    4. Smaksätt med limeskal och saft. Lägg i sparris och räkor och låt allt bli genomvarm utan att koka.
    5. Servera till nykokt pasta.

    Liknande recept

    4.4
    20 min
    4
    13
    5
    10 min
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben