Limoncello

Serverar: 1 portioner

Tid: 4 veckor

En ljuv dryck för att skapa en njutningsfylld avslutning på en god måltid...

Ingredienser

  • 2-3 st (ca 0,5 kg) citroner
  • 1/2 l okryddad sprit
  • 1/2 l vatten
  • 1/2 l strösocker
  • (citronsaft/juice från de skalade citronerna)
  • Instruktioner

    1. Tvätta citronerna noga med en borste och varmt vatten, för att få bort gifter och vax, torka av dem.
    2. Skala citronerna med hjälp av en potatiskalare. Skala bara av det gula och se till att inte den vita delen av skalet följer med.
    3. Blanda ner citronskalen i alkoholen. Häll över i en glasburk med tättslutande lock. Låt dra i 3-4 veckor. Spriten får sakta smak och färg av citronskalet. Sila därefter vätskan.
    4. Värm socker och vatten tills sockret har löst sig ordentligt. Låt svalna. Blanda med citronspriten, kan njutas direkt, men blir bättre efter någon vecka.
    5. För en syrligare smak kan man pressa citroner och spara citronsaften (i frysen) och använda den till sockerlagen, minska då mängden vatten motsvarande mängden citronsaft. Servera limoncellon iskall. Njut

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben