Linas födelsedagstårta

Serverar: 12 portioner

Det här är en perfekt födelsedagstårta där mangon ger tårtan en intensiv och söt smak. Bottnarna innehåller hasselnötter och fyllningen är krämig och god.

Ingredienser

  • Bottnar
  • 2 dl hasselnötskärnor
  • 2½ dl florsocker
  • 3 äggvitor
  • Fyllning
  • 1 dl vispgrädde
  • 250 g Kesella, 10 %
  • ½-1 dl sirap
  • 2 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • 1-2 mangor
  • 1 dl, ca 60 g, pistaschmandel
  • Instruktioner

    1. Börja med bottnarna. Sätt ugnen på 175 grader. Markera tre cirklar, ca 23 cm i diameter, på bakpappersklädda plåtar. Smöra och mjöla cirklarna.
    2. Rosta nötterna i ugnen eller i en het, torr stekpanna. Gnid in skalen i en handduk. Mal nötkärnorna. Blanda nötkärnorna med florsockret.
    3. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner nöt- och sockerblandningen försiktigt i äggviteskummet. Fördela smeten i cirklarna.
    4. Grädda marängbottnarna mitt i ugnen ca 10 minuter. Låt dem svalna.
    5. Gör fyllningen. Vispa grädden. Blanda grädde, kesella, sirap, kakao och vaniljsocker. Lägg ihop bottnarna med fyllning mellan och ovanpå.
    6. Gör garneringen. Skala mangon och skär den i tunna klyftor. Lägg i klyftorna tätt i en ring ovanpå tårtan. Grovhacka pistaschmandlarna. Strö pistaschhacket runt mangoringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben