En väldigt enkel och väldigt god blåbärskaka.
Blåbären kan bytas ut mot hallon, men då blir kakan något kladdigare.
Pudra florsocker över den vid servering.
Ingredienser
2 ägg
2 dl strösocker
100 g smält smör
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1½ tsk bakpulver
½ dl vatten
½ paket djupfrysta blåbär
(Florsocker)
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och bröa en rund bakform.
- Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker pösigt. Sikta ner vetemjöl och bakpulver och rör i smeten.
- Tillsätt det smälta smöret och vattnet, rör smeten slät.
- Häll smeten i formen och strö över de frysta blåbären.
- Grädda i nedre delen av ugnen, ca 30-40 minuter eller tills kakan fått fin färg och är torr när du känner med sticka.
- Låt kakan svalna, skär i bitar och pudra med florsocker.
Liknande recept
Kommentarer (8)
jättegod!!! tog tre STORA bitar direkt... mmm
Hihi, vad kul! Den brukar ryka fort vid fika & bjudningar... :)
1/2 paket blåbär, hur många dl är det undrar en som plockat sina egna blåbär ?
Liksom Malla62 skulle jag vilja veta hur mycket blåbär (deciliter i ett paket?).
Hej! Jag skulle tippa på att 1 paket blåbär ligger på runt 225-250 g, så hälften av det. I annat fall är det bara att höfta, ca 1 ½ dl tror jag blir bra. :)
Jättegod blåbärskaka. Hade barnen hemma och kakan bara försvann. Tack för ett gott recept.
Bakade den idag och blev jättegod och var uppskattad av kaffegästerna :)
Jag gör den med Äppelklyftor också, lika försvinnande god