Lindad korv med bacon, zucchini och barbequesås

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En twist på grillkorven som gör den lite lyxigare. Såsen passar även till fläskkött.

Ingredienser

  • 1/2 zucchini
  • 4-8 skivor jarlsbergs- eller emmentalerost
  • 1 pkt bacon
  • 4 korvar (gloucester, saciccia eller annan fläskkorv)
  • olja till stekning
  • 4 korvbröd
  • 2 msk rostade nötter eller frön (sesamfrön, pinjenötter eller solrosfrön)
  • Koreansk bbq-sås
  • 1 gul lök
  • neutral olja till stekning
  • 2 tsk sesamolja
  • 3 msk mörk sirap
  • 1 brk krossade tomater
  • 1 msk chlisås
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1 tsk Colmans senapspulver
  • 1 dl vatten
  • 1-2 msk gochuangpasta (koreansk chilipasta)
  • salt
  • svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Börja med såsen. Hacka lök och vitlök fint och stek dem mjuka i lite olja. Tillsätt sirap, tomater, chilisås, ingefära senapspulver och vatten. Koka ca 10 minuter. Mixa såsen slät. Smaka av med sesamolja, chilipasta, salt och peppar. Låt svalna. Smaka gärna av såsen på nytt när den kallnat då smakerna mildras när såsen är kall.
    2. Skär zucchinin i tunna skivor på längden med en osthyvel eller en mandolin. Lägg ihop ost, zucchini och bacon och rulla in korven. Fäst ev. med tandpetare. stek korven i olja. Ta bort tandpetarna. Lägg korvarna i bröden och toppa med såsen och rostade frön eller nötter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben