Lingon- och chokladmuffins med kardemumma

Serverar: 12 portioner

Jättegoda muffins med smak av choklad och kardemumma samt lingonsylt som bryter mot det söta.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 3 1/2 dl socker
  • 3 ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk kardemumma
  • 1/2 dl mjölk
  • 150 g mörk blockchoklad (jag blandade mörk och ljus)
  • 1 dl lingon (sylt går också bra)
  • Instruktioner

    Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen, ett i sänder och rör en stund. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kardemumma och vänd försiktigt ner det i smeten omväxlande med mjölken. Hacka chokladen grovt. Vänd ner det mesta av chokladen och lingonen i smeten. Klicka smeten i muffinsformar och strö över resterande choklad och lingon. Grädda i 200°C 15-20 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben