Lingoncheesecake

Serverar: 10-12 portioner

Lingon och kanel är en väldigt god kombination i dessa vackra små cheesecakes som toppas med en härlig röd gelé.

Ingredienser

  • Botten
  • 125 g smör
  • 250 g digestivekex
  • 1 msk malen kanel
  • 10-12 portionsformar av aluminium
  • Fyllning
  • 2 ägg
  • 2 msk socker
  • 100 g philadelphiaost
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ dl rårörd lingonsylt
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 gelatinblad
  • Gelé
  • ½ gelatinblad
  • ½ dl koncentrerad lingondricka
  • ½ dl rårörd lingonsylt
  • Instruktioner

    1. Smält smöret. Smula kexen, gärna i en matberedare. Tillsätt smör och kanel och mixa ihop till en smulig massa. Tryck ut blandningen i formarna och låt vila i kylen minst 1 timme.
    2. Vispa ägg och socker pösigt till fyllningen. Vispa i philadelphiaost, vaniljsocker och sylt. Vispa grädden och vänd ner i ägg- och ostsmeten. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter.
    3. Värm 1 dl av ägg- och ostsmeten på svag värme. Ta kastrullen från värmen. Lägg i gelatinbladen och rör tills de har smält. Rör ner gelatinblandningen i ägg- och ostsmeten. Häll fyllningen i formarna och låt stelna i kylen ca 2 timmar.
    4. Blötlägg gelatinbladet till gelén i kallt vatten 5 minuter. Värm lingondrickan och rör ner gelatinet. Låt svalna i kylen till en lagom konsistens som går att skeda över kakorna.
    5. Bred ett tunt lager sylt över kakorna och skeda försiktigt geléet över. Låt stelna i kylen i minst 2 timmar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben