Fryst lingoncheesecake

En glassig dessert med sötsyrlig lingonkaraktär och frasigt täcke...smakar mera.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1 ½ dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ½ dl rårörda lingon
  • 250 g Arla Köket Kesella kvarg
  • 3 dl Arla Ko® vispgrädde
  • 6 digestivekex
  • ½ dl lingon
  • Instruktioner

    1. Dela äggen.
    2. Vispa ihop äggulor, florsocker, vaniljsocker, lingonsylt och kvarg.
    3. Vispa grädden och blanda med lingonsmeten.
    4. Vispa vitorna i en ren bunke och vänd ner i smeten.
    5. Häll smeten i en vid, rund form. Krossa kexen och smula dem över smeten.
    6. Frys i 4–5 tim. Låt cheesecaken stå i kyl ca 1 tim innan servering.
    7. Garnera med färska lingon.

    Liknande recept

    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (3)

    wallst 29 september 2009

    Vilket underbart recept. Kanongott!

    thorning 5 januari 2011

    Vilken god dessert . . . frisk och alldeles lagom söt! Tack för ett härligt recept ;)

    thorning 5 januari 2011

    Hoppsan, glömde betyget, en klar femma!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben