Lingondricka från Edsbyn

Serverar: 1-2 portioner

Den absolut godaste lingondrickan, tycker jag.

Ingredienser

  • 1½ l (1 kg) lingon
  • 3/4 l vatten
  • 2 tsk citronsyra
  • 4 dl socker per liter avrunnen saft
  • Instruktioner

    1. Krossa bären. Jag tycker att det går bäst genom att köra dem i köttkvarn.
    2. Häll över kokt kallt vatten + citronsyran. Rör om. Låt stå svalt 1 dygn.
    3. Sila massan. Mät saften och blanda med socker. Rör tills sockret löst sig. Häll på flaskor.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    Engla66 26 juni 2009

    Svalkande och underbart god lingondricka. Rekommenderas.

    asma 15 juli 2009

    Hittade lingon i frysen och gjorde sylt och din lingondricka. Perfekt måltidsdryck. Högsta betyg från mig.

    gds877 4 augusti 2010

    Nu har jag prövat detta recept då jag tömde frysen på fjolårets lingon. Jättegod måltidsdryck och törstsläckare i värmen.

    ros 15 september 2010

    Hej! Tack för ett gott och bra recept på Lingondricka!

    lena4 22 september 2010

    Jättegod och enkel att göra. Betyg 5.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben