Lingonpannacotta

Serverar: 8 portioner

Pannacotta toppad med lingongelé och lingon.

Ingredienser

  • 2 vaniljstänger
  • 1 l vispgrädde
  • ¾ dl socker
  • 1 dl frysta lingon
  • 4 gelantinblad
  • Lingongelé
  • 2 gelantinblad
  • 2 dl lingondricka, utspädd
  • Garnera med
  • Lingon
  • Instruktioner

    1. Klyv vaniljstängerna på längden och skrapa ur fröna. Koka upp grädde, socker, lingon, vaniljstänger och vaniljfrön. Låt sjuda på svag värme i 15 minuter så att vaniljsmaken kommer fram. Ta upp vaniljstängerna.
    2. Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Ta upp och krama ur gelantinbladen och låt dem smälta i grädden. Häll upp i glas och låt stå kallt i 4 timmar.
    3. Lingongelé: Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Värm 1 dl lingondricka och lägg i avrunna och urkramade gelantinblad. Rör tills gelantinet smält. Häll i resten av lingondrickan.
    4. Skeda försiktigt lingongelén ovanpå pannacottan och låt stå kallt i 1 timme att stelna. Garnera med lingon vid servering.
    5. Lycka till! Njut

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben