Lingonpannacotta - diabetes

Serverar: 4 portioner

En gräddig des­­sert med italienskt ur­­sprung som vi har reducerat fetthalten på.

Ingredienser

  • 3 gelatinblad
  • 2 dl kaffegrädde
  • 1/2 dl lättströ hermesetas eller suketter
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • Till garnering
  • 1 gelatinblad
  • 1 1/2 dl tinade lingon
  • 1 msk vatten
  • 1 tsk lättströ
  • Instruktioner

    1. Lägg de 3 gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
    2. Koka upp grädden med sötningsmedlet. Dra kastrullen från värmen och låt de avrunna gelatinbladen smälta under omrörning.
    3. Tillsätt yoghurten och fördela blandningen i fyra portions­skålar. Låt svalna och låt sedan skålarna stå i kylen i ca 30 minuter.
    4. Lägg gelatinbladet till garneringen i blöt i kallt vatten. Fördela ungefär 2/3 av lingonen på pannacottan, ca 1 dessertsked till varje.
    5. Lägg resten av bären i en kastrull tillsammans med vatten, lättströ och det avrunna gelatinbladet. Låt gelatinet smälta och fördela det sedan över pannacottan. Ställ in i kylen igen och låt stelna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben