Päronkaka med havregryn - diabetes
Serverar:
4-5 portioner
En jättegod päronkaka med havregryn som är lättsötad
Ingredienser
2 päron
1 1/2 dl fiberhavregryn
1 1/2 dl vetemjöl
3/4 dl flytande fett
1 msk lättströ
1/2 tsk rivet citronskal
Till servering
Gräddfil eller lätt crème fraiche
Instruktioner
Dela päronen i halvor på längden. Ta bort kärnhuset med en tesked och skär i skivor tvärs över. Fördela päronskivorna i botten på en ugnssäker form.
Blanda fiberhavregryn, vetemjöl och flytande fett. Smaksätt med 1 msk lättströ och 1/2 tsk rivet citronskal och lägg smuldegen ovanpå päronen.
Grädda i 225° varm ugn i 20 minuter. Servera med gräddfil eller lätt crème fraiche.
Liknande recept
Tekakor med havregryn
4
15-20
2
Strösslad päronkaka
5
10
1
Tekakor med havregryn
5
40
5
Goda nyttiga pannkakor, med havregryn
4.6
4
7
Päronkaka
6-8
Karins Päronkaka
1
30 min
6
2
Päronkaka från Laisaliden
4
Bröd med havregryn och honung
4.4
1
10
Mjuk citron- och chokladkaka med havregryn
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!