Päronkaka med havregryn - diabetes

Serverar: 4-5 portioner

En jättegod päronkaka med havregryn som är lättsötad

Ingredienser

  • 2 päron
  • 1 1/2 dl fiberhavregryn
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 3/4 dl flytande fett
  • 1 msk lättströ
  • 1/2 tsk rivet citronskal
  • Till servering
  • Gräddfil eller lätt crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Dela päronen i halvor på längden. Ta bort kärnhuset med en tesked och skär i skivor tvärs över. Fördela päronskivorna i botten på en ugnssäker form.
    2. Blanda fiberhavregryn, vetemjöl och flytande fett. Smaksätt med 1 msk lättströ och 1/2 tsk rivet citronskal och lägg smuldegen ovanpå päronen.
    3. Grädda i 225° varm ugn i 20 minuter. Servera med gräddfil eller lätt crème fraiche.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben