Saffrans- och lingonpannacotta

Serverar: 4-6 portioner

Krämig pannacotta i två lager med smak av saffran och lingon. Otroligt god och vacker dessert!

Ingredienser

  • Lingonpannacotta
  • 1 gelatinblad
  • 2½ dl vispgrädde
  • 1 dl lingon, färska eller frysta
  • 1½ msk socker
  • Saffranspannacotta
  • 1 gelatinblad
  • 2½ dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1½ msk socker
  • ½ g saffran
  • Garnering
  • Pistaschnötter eller andra nötter/frön
  • Instruktioner

    1. Lingonpannacotta: Lägg gelatinbladet i kallt vatten i ca 5 minuter. Koka upp grädde, lingon och socker i en kastrull. Låt blandningen svalna i några minuter. Rör ner gelatinbladet. Fördela smeten i 4-6 glas eller andra önskade formar och ställ in dem i kylen i ca 2 timmar.
    2. Saffranspannacotta: Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 minuter. Koka upp grädde, mjölk och socker i en kastrull. Låt blandningen svalna i några minuter och tillsätt saffranet. Rör ner gelatinbladet. Fördela blandningen över lingonpannacottan och ställ glasen i kylen fram till servering.
    3. Garnera dem med pistaschnötter eller andra nötter/frön.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben