Lingongrova

Tid: 2 timmar 30 minuter

Detta är ett underbart och hållbart bröd genom att lingon har en konserverande verkan.

Ingredienser

  • 0,700 kg Vetemjöl
  • 0,200 kg Rågmjöl obl . siktat
  • 0,550 lit Vatten ljummet ( c:a 35 grader)
  • 0,050 kg Socker K 5 vitt fint
  • 0,050 kg Socker farin
  • 0,025 kg Salt
  • 0,075 kg Olivolja Virgin
  • 0,075 kg Lingon rårörda
  • 0,042 kg Jäst färsk ( el 50 gr svensk)
  • Instruktioner

    Lös jästen tillsammans med socker och vatten Tillsätt övriga ingredienser utom salt och lingon Kör ihop ingredienserna väl och tillsätt därefter saltet Arbeta degen c:a 8 min på högsta växel, när c:a två minuter återstår tillsätt lingonen (dessa blir då ej sönderkörda) Skrapa gärna ned i degen under tiden. Ta upp degen ur bunken forma den rund och låt jäsa på mjölat bakbord i c:a 40-45 minuter. Dela degen därefter i två lika delar c:a 825g och forma dessa till två brödämne. Låt jäsa i c:a 30 minuter. Kan bakas direkt på smord plåt eller i smorda formar. Nagga gärna innan jäsning för en god dekoration. Kan även göras som bullar c:a 65-70g Bakas därefter i nedre delen i ugnen i c:a 225 grader i 25 min. Om brödet blir lite mörkt innan det är helt färdigt, täck över med ett bakpapper.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    larkis35 16 januari 2013

    Mycket gott bröd

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben