Fetagratinerad falukorvsmacka med klyftpotatis

Serverar: 4 portioner

Lättlagad och god lunch eller middag...eller buffé mackor...

Ingredienser

  • 1 påse, 800 g Felix provençalska klyftor
  • Smör till smörgås
  • 4–8 skivor 500 g, Pågen lingongrova
  • 4 msk senap, gärna dijon
  • 2 äpplen, skivade
  • 8 skivor, 500 g Lithells falukorv
  • 100 g fetaost, smulad
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader.
    2. Tillred potatisklyftorna enligt instruktioner på påsen.
    3. Bred smör på brödskivorna, bred sedan ett lager med senap. Lägg på äpple, korv och toppa med fetaost och svartpeppar.
    4. Lägg mackorna på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen på 200°C i 10 minuter.
    5. Servera mackorna direkt med potatis och lite sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben