Kryddmarinerad klyftpotatis

Serverar: 2-3 portioner

Kryddmarinerad klyftpotatis Fantastiskt gott till grillat eller bara som tilltugg!

Ingredienser

  • 600 g potatis
  • 3 msk oliv- eller solrosolja
  • 1 tsk paprikapulver
  • ½ tsk mald kummin
  • 1 tsk Jozo Maldon Sea Salt
  • Instruktioner

    Värm ugnen till 225 ºC. Tvätta potatisen och dela den i klyftor, men låt skalet vara kvar. Blanda ihop oljan och kryddorna i en fryspåse och lägg i potatisklyftorna. Förslut påsen och vänd den många gånger så att potatisen blir ordenligt oljetäckt på alla sidor. Häll sedan ut potatisklyftorna i en långpanna eller ugnsfast form. Strö över saltflingorna. Baka i ungefär 25 minuter tills potatisens yta se ”bubblig” ut och har fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben