Lingongryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En fantastisk god och enkel gryta. Mina syskonbarn älskar denna rätt.

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé, färsk skinka eller bogfläsk
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 köttbuljongtärning
  • ½ -1 msk kinesisk soja
  • ½ dl lingonsylt
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Skär köttet i strimlor. Vispa ihop grädde, mjöl, buljongtärning, soja och lingonsylt i en gryta. Låt koka upp under vispning. Bryn köttet i smör i en stekpanna, salta och peppra, för över köttet i grytan. Låt köttet puttra i såsen i ca 20 minuter. Smaka av, krydda ev. mer om det behövs. Servera med kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    Runan 13 september 2008

    Hej Lagade till denna lingongryta i dag. Den var riktigt god enligt min smak. Lätt att göra var den ju också. Den kommer med säkerhet att tillagas fler gånger. Hälsningar Runan

    zonale 11 oktober 2008

    Inget arbete alls och ett gott resultat. Strimlade benfri kotlett för det var det jag hade hemma. Garnerade med färska lingon, nyplockade bakom huset.

    Tillberga 17 januari 2009

    http://www.matklubben.se/matklubben/Tillberga/kokbok/?id=18618&recipeid=6162&offset=1 nästan samma och lika gott...............

    haglund1 24 januari 2011

    Jag gjorde denna gryta på Quornstrimlor (300 gr) samt grönsaksbuljongstärning, 0,5 msk soja + lite färgsoja i stället för färgen som blir på stekskyn efter kött. Min vegetariska gäst åt dubbla portioner !!! Jättebra grundrecept!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben