Läcker lingongryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Jättegod gryta som passar när det börjar bli kallt ute.

Ingredienser

  • 600 g färsk skinka
  • 1 msk kinesisk soya
  • 2 msk koncentrerad kalvfond
  • 250 g champinjoner
  • 1 purjolök
  • 150 g mini morötter
  • 3 dl grädde
  • 1 dl rårörda lingon
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk färsk riven ingefära
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk vatten
  • 140 g tärnad bacon
  • Hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Strimla köttet och lägg den i en skål. Blanda samman soya och kalvfond. Häll över köttet och rör om.
    2. Ansa svampen och dela ev. i mindre bitar. Ansa purjolöken och strimla den. Fräs svamp, purjolök och morötter i lite matfett. Lägg över det i en gryta.
    3. Fräs köttet med sin marinad under omrörning, ett par minuter på ganska hög värme. Lägg ner det i grytan. Blanda samma grädden med lingonsylt, salt peppar och ingerfära. Rör ner i grytan. Smaka av.
    4. Fräs baconet krispigt. Låt det rinna av på en hushållspapper. Strö det över grytan. Strö lite hackad persilja ovanpå. Bjud grytan med ris eller potatis och en grönsallad.

    Liknande recept

    4.2
    30 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben