Lingongryta

Serverar: 4 portioner

Luktar underbart...

Ingredienser

  • 600 g färsk skinka
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 msk koncentrerad kalvfond
  • 250 g champinjoner
  • 1 påse minimorötter á 150 g
  • 1 purjo
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 tsk färsk riven ingefära
  • 1 dl rårörda lingon
  • 2½ dl matlagningsgrädde
  • 1 msk vatten
  • 1 msk vetemjöl
  • 140 g tärnat bacon
  • Instruktioner

    1. Strimla köttet och lägg det i en skål. Blanda samman soja och kalvfond. Häll det över köttet och rör om.
    2. Ansa svampen och dela den i ev mindre bitar. Ansa purjon och strimla den. Fräs svamp, purjo och morötter i lite matfett. Lägg över det i en gryta.
    3. Fräs köttet med sin marinad under omrörning, ett par minuter på ganska hög värme. Lägg över det i en gryta.
    4. Blanda samman grädden med lingonsylt, salt, peppar och ingefära. Rör ner det i grytan. Låt ellt puttra under lock ca: 20 minuter. Rör ut mjölet med vatten och red av grytan. Smaka av.
    5. Fräs baconet knaprigt. låt det rinna av på hushållspapper. Strö det över grytan, strö över lite hackad persilja ovanpå. Bjud grytan tillsammans med kokt ris eller pasta och en grönsallad.

    Liknande recept

    4.2
    30 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben