Lingonsill

Serverar: 10 portioner

Tid: 6 timmar 30 minuter

Lingonsill för buffé, som den görs på restaurangskolan i Sandviken.

Ingredienser

  • Lag
  • 2 dl vatten
  • ½ dl ättiksprit
  • 1 dl socker
  • 1 gul lök
  • 5 svartpepparkorn
  • 1 msk olja
  • 5 sillfiléer
  • Sås
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 dl lingonsylt
  • 2 msk rödlök
  • Garnering
  • ½ dl lingon
  • Instruktioner

    Skär en liten gul lök i tunns skivor.Blanda alla ingredienser till lagen i en kastrull.Koka upp lagen och låt den svalna. Skölj sillen väl och låt den rinna av. Häll sill och lag i en burk. Låt stå i sex timmar, gärna över natten. Finhacka en röd lök.Blanda såsen i en skål.Ta upp sillen. Skär filéerna i långa sneda bitar. Häll över såsen. Vill man garnera med lingonen fräser man dem först i lite smör.

    Liknande recept

    3 d 1 h
    4-6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben