Whisky- och lingonsill
Serverar:
10-12 portioner
Tid:
30 minuter
Sill med sting av whisky och syrliga lingon.
Ingredienser
2 burkar inläggningssill ( à 420 g)
1 dl ättiksprit ( 12 % )
2 dl socker
3 dl vatten
2 morötter
1 liten gul lök
1½ dl whisky
1 dl frysta lingon
Instruktioner
Koka upp ättika, socker och vatten i en kastrull.
Skala och skär morötterna i slantar.Skala och skär löken skivor.Lägg morot och lök i lagen.
Låt kallna. Tillsätt whisky och lingon till lagen.
Häll av, skölj och skär sillen i sneda bitar.Lägg sillen i en glasburk.Häll på lagen och sätt på lock.
Låt stå i kylen 1 dygn före servering.
Liknande recept
Lingonsill
3 d 1 h
4-6
Lingonsill
Ingemars lingonsill
15 min
Lingonsill
6 h 30 min
10
Whiskyglaserat kalkonbröst
6
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!