Whisky- och lingonsill

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 30 minuter

Sill med sting av whisky och syrliga lingon.

Ingredienser

  • 2 burkar inläggningssill ( à 420 g)
  • 1 dl ättiksprit ( 12 % )
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 2 morötter
  • 1 liten gul lök
  • 1½ dl whisky
  • 1 dl frysta lingon
  • Instruktioner

    1. Koka upp ättika, socker och vatten i en kastrull.
    2. Skala och skär morötterna i slantar.Skala och skär löken skivor.Lägg morot och lök i lagen.
    3. Låt kallna. Tillsätt whisky och lingon till lagen.
    4. Häll av, skölj och skär sillen i sneda bitar.Lägg sillen i en glasburk.Häll på lagen och sätt på lock.
    5. Låt stå i kylen 1 dygn före servering.

    Liknande recept

    3 d 1 h
    4-6
    6 h 30 min
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben