Whiskyglaserat kalkonbröst

Serverar: 6 portioner

Det möra kalkonköttet öses med en mustig whisky- och marmeladglasering och ugnsstek tills perfekt.

Ingredienser

  • 1 dl bitter apelsinmarmelad
  • 2 msk whisky
  • 2 msk färskpressad apelsinsaft
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar
  • 1 msk färska rosmarinblad
  • 1½ kg kalkonbröst med ben
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg ett galler på en braspanna. Fyll braspannan till hälften med vatten. Gallret ska ligga ovanför vattenytan.
    2. Blanda marmelad, whisky och apelsinsaft i en skål och krydda med salt och peppar. Pensla kalkonbröstet med marinaden, se till så att det är helt täckt av marinad. Strö över rosmarin.
    3. Lägg kalkonen på gallret och ugnsstek 30-40 minuter tills gyllene. Ta ut kalkonen ur ugnen och täck över med aluminiumfolie, sätt in den i ugnen och stek ytterligare cirka 15 minuter tills genomstekt.
    4. Ta ut kalkonbröstet ur ugnen, låt aluminiumfoliet var kvar och låt det vila 15 minuter innan det skivas. Servera med rostad klyftpotatis, och grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben