Sparris med parmesandressing

Serverar: 4 portioner

Jag åt denna förrätt på en restaurang i Hamburg och har försökt återskapa den med gott resultat. God som bara den!

Ingredienser

  • 12 stjälkar sparris (3 st/person)
  • 12 skivor parmaskinka (eller rökt kalkonbröst för de som inte äter skinka)/person (1 skiva/sparrisstjälk)
  • Dressing
  • 50 g eller mer riven parmesan från färsk på bit
  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl majonnäs
  • Flingsalt
  • Peppar från kvarn
  • Instruktioner

    1. Bryt bort den "träiga" nedre delen av sparrisen. Koka den spröda stjälken några minuter i vatten med lite socker, salt och citron.
    2. Linda in den avsvalnade sparrisen i varsin skiva skinka eller kalkonbröst.
    3. Dressing; Blanda alla ingredienserna.
    4. Lägg sparrisen på förrättstallriken tillsammans med en klick dressing.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mumsan 11 oktober 2011

    Enkelt och mordgott! Hottade upp lite extra med rostade pinjenötter. Grym dressing!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben