Linnéas brownies

Choklad, den åttonde dödssynden? Jag använde noblesse som smaksättning, men det går nog bra med vilken choklad som helst! Ta din absoluta favorit!

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 2 dl kakao
  • 6 ägg
  • 4 dl socker
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Valfri choklad
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och blanda det tillsammans med kakaon i en bunke. Rör tills smeten är helt fri från klumpar.
    2. Vispa ägg och socker tills det är vitt och pösigt. Blanda samman det med chokladblandningen. Ha i mjölet och bakpulvret. Rör samman till en smidig smet.
    3. Klä en ugnsplåt med bakplåtspapper och häll i smeten. Hacka chokladen och strössla över kakan. ( Det går även bra att använda vanlig blockchoklad, smält den då och pensla på den färdiggräddade kakan!)
    4. Grädda i 150 grader tills kakan är färdig, ca 40 minuter.
    5. Skär den färdiga kakan i bitar med en vass kniv!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben