Linneas hi hat cupcake

Dessa ska jag göra till Jaks kalas som bakelser istället för tårta!

Ingredienser

  • Cupcake
  • 100 g margarin
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 4 dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk kakao
  • ½ - 1 dl mjölk
  • 100 g 70% choklad
  • Maräng
  • 3 äggvitor
  • 4 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk potatismjöl
  • 200 g mörk choklad god
  • Instruktioner

    1. Cupecake: Rör smöret mjukt med elvisp, tillsätt sockret och rör det poröst. Vispa i äggen, ett i taget. Blanda samman mjöl, bakpulver och kakao. Ha i det i äggsmeten tillsammans med mjölken. Hacka chokladen och blanda i den. Ha upp i formar och grädda ca 20 minuter på 175 grader.
    2. Maräng: Gör i ordning ett vattenbad (kokande vatten i kastrull+en bunke). Vispa ägg och socker, tillsätt potatismöl och vanilj. Vispa tills allt socker har smält, tag sedan av bunken och vispa som vanilgt tills marängen är riktigt hård.
    3. Spritsa rundlar på cupcaksen, låt stå i kylen ett par timmar.
    4. Smält sedan 200 g mörk choklad i vattenbad. Doppa de kylda cupcaksen i chokladen och låt chokladen stelna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben