Lins- och morotssås

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En enkel sås att ha till förslagsvis pasta. Ett nyttigare alternativ. Helt vegansk, såklart!

Ingredienser

  • 2 gula lökar
  • 500 g krossade tomater
  • 3 dl röda linser
  • 5 morötter
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 tsk torkad oregano
  • 2.5 dl sojagrädde
  • 1 l vatten
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    1. Hacka och fräs löken i olja.
    2. Häll över de krossade tomaterna och röda linser.
    3. Riv morötterna grovt och rör ner dem i kastrullen.
    4. Häll på 1 liter vatten, lägg i buljongtärningen, tomatpurén och oreganon.
    5. Låt koka upp under omrörning och låt sedan koka på svagare värme under lock i trettio minuter.
    6. Rör ner sojagrädden och smaka av med salt, peppar och andra kryddor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben