Senapspanerad korvbiff med morotssås

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En god annorlunda biff som passar både till potatismos och enbart potatis.

Ingredienser

  • 8 lördagskorvs skivor
  • 2 ägg
  • 2 msk mild senap
  • 2 dl skorpsmulor
  • 8 skivor ost
  • 2 morötter
  • ½ l mjölk
  • Salt
  • Aromsalt
  • Maizena
  • Instruktioner

    1. Skiva lördagskorven i 8 skivor ca 1 cm tjocka. Vispa ihop ägg och senap, blöt korvskivorna i blandningen. Doppa dem i skorpsmulorna, stek dem sedan gyllenbruna i stekpanna. Flytta över dem sedan i en ugnfast form, sätt sedan på 4 av korvskivorna 2 ostskivor och sätt sedan de andra skivorna som lock. Sätt in i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter eller tills osten smält.
    2. Riv morötterna grovt och låt dem sjuda en stund med solrosolja så dom blir lite mjukare tillsätt mjölk och kryddorna. Låt koka upp red sedan av med maizena och låt sjuda en stund.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben