Senapspanerad strömming med brynt kapris- och dillsmör samt konjakslingon

Serverar: 4 portioner

Himmelskt gott

Ingredienser

  • 12-16 strömmingsfiléer
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 äggulor
  • 2 msk söt grov skånsk senap
  • 1 msk Dijonsenap
  • 1 dl mjölk
  • salt
  • peppar
  • smör
  • olja
  • rågmjöl till panering
  • Kapris- och dillsmör
  • 200 g smör
  • 3 msk kapris
  • 1 1/2 dl finhackad dill
  • 1 schalottenlök
  • Konjakslingon
  • 1/2 liter färska lingon
  • 1/2 dl konjak
  • 2 dl socker
  • Instruktioner

    Strömmingen: Klipp av fenorna på strömmingen. Blanda crème fraiche, äggulorna, senapen och mjölken i en skål. Salta och peppra. Lägg ner strömmingen i marinaden och täck över den med plastfilm. Låt den stå i kylen i minst 1 timme eller över natten. Tag upp strömmingen och panera den i rågmjöl, som är smaksatt med salt och peppar. Bryn strömmingsfiléerna hårt i smör och lite olja ca 4 -5 min på varje sida. Kapris- och dillsmör: Bryn smöret i en kastrull (det ska bli gyllenbrunt) och dra det åt sidan. Skala och finhacka löken. Blanda i kaprisen, dillen och löken i det brynta smöret alldeles innan serveringen. Konjakslingon: Blanda lingonen med sockret och konjaken. Täck lingonen med plastfilm och låt dem stå i rumstemperatur tills sockret löst sig. Smaksätt med mer socker eller konjak om det behövs. Har man inte tillgång till färska lingon kan man smaksätta en burk rårörda lingon med lite konjak. Serveras med pressad potatis

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben