Senapspanerad fläskkotlett

Serverar: 4 portioner

Enkelt och gott, lätt att tillaga.

Ingredienser

  • 4 fläskkotletter utan ben
  • Salt
  • Svartpeppar eller vitpeppar (eller båda)
  • Senap, av någon god sort som du tycker om
  • Vetemjöl, till panering
  • 1 ägg
  • Ströbröd
  • Margarin till stekning
  • Instruktioner

    Platta ut kotletterna genom att trycka ut dem med knogarna. Salta och peppra på båda sidor av köttet. Stryk ett ordentligt lager senap på ena sidan av kotletten, vänd sedan ner den sidan i en tallrik fylld med vetemjöl. Stryk senap på den andra sidan av kotletten och vänd också den i vetemjöl. Samma tillvägagångssätt med de övriga kotletterna naturligtvis. Låt dem sedan få ligga ca. 10 minuter. Vispa sedan lätt upp ett ägg i en tallrik och slå ströbröd i en annan. Doppa sedan kotletterna i ägget och vänd dem sedan i ströbrödet. Stek kotletterna i medelvarm stekpanna tills de är gyllenbruna. Kokt potatis och kantarellsås är gott att severa till.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    pihal 21 februari 2012

    Provade detta till middag idag, hade ris till, är absolut något jag kan tänka mig att göra igen. 4:a i betyg.

    Anderstam 12 september 2012

    Helt otroligt gott sätt att laga till fläskkotletter. Ihop med gräddig kantarell sås blev det en dröm. Synd att man inte kan ge 6 stjärnor!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben