Senapspanerad lax med rödvinssås

Serverar: 4 portioner

Låt inte fisken steka för länge. Den ska bara vara precis klar så att den fortfarande är saftig.

Ingredienser

  • ca 600 g laxfilé
  • 2 msk senap
  • 1 msk skorpmjöl
  • 50 g smält smör eller margarin
  • Sås
  • 1 dl rött vin
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 fiskbuljongtärning
  • peppar
  • Garnering
  • 250 g räkor med skal
  • 10 tunna gröna sparrisstjälkar eller 1 burk sparris
  • 2 msk löjrom
  • Dill
  • Ditronskivor
  • Gurkskivor
  • Instruktioner

    1. Ugn: grill 250 grader. Torka av laxen och lägg den på ett eldfast fat. Bred på senapen och sikta över ströbröd. Ringla över det smälta smöret. Sätt in fatet mitt i ugnen och stek laxen ca 20 minuter.
    2. Blanda samman alla ingredienserna till såsen i en kastrull. Låt den koka upp och sjuda tills den har lagom konsistens. Smaka av.
    3. Skala räkorna. Koka sparrisen i lättsaltat vatten ca 8 minuter eller tills den är mjuk. Värm den konserverade. Garnera fisken som på bilden eller som du tycker. Bjud laxen med sin sås och kokt potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben