Senapspanerad kyckling

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 45 minuter

Ljuvligt god kyckling! Längtar du efter julskinka när det inte är juletid så är detta ett gott alternativ.

Ingredienser

  • ca 500 g kycklingbröstfilé
  • Salt
  • Peppar
  • ca 1-2 msk senap av valfri sort
  • ca 1 dl ströbröd
  • Arlas Smör- & Rapsolja till stekning
  • Instruktioner

    Om kycklingfiléerna är frysta, så halvtina dem eftersom att det är enklast att dela filéerna då. Skär varje filé i tre delar så att de blir som schnitzlar. Häll upp ströbrödet på en flat tallrik. Salta och peppra på filéernas alla sidor. Stryk på senap på bägge sidor. Doppa kycklingen i ströbrödet så att filéerna blir helt täckta. Bryn sedan kycklingen i fettet i en stekpanna så att paneringen får färg, och efterstek i ca 10 minuter tills köttet är helt genomstekt.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lennart_58 4 augusti 2009

    Mmmm, detta var otroligt gott, 5p, Lennart.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben