Linsbiffar med jordnötter

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 30 minuter

Om man inte tål eller gillar nötter tar man bort dem, Biffarna blir lika goda. Goda som bara den!

Ingredienser

  • 2 dl gröna linser
  • ½ dl vatten
  • 1 liten gul lök
  • ½ dl salta jordnötter
  • ½ dl potatismjöl
  • ¾ - 1 tsk örtsalt el vanligt salt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skölj linserna, lägg dem i kokande vatten och koka 15 min tills de är mjuka men har lite tuggmotstånd kvar. Sila upp de kokta linserna Mixa dem och tillsätt lite vatten i taget till en fast men inte helt slät konsistens. Skala och hacka löken, grovhackade jordnötter och blanda detta med linsfärsen. Rör också ner potatismjöl, salt och peppar. Forma åtta biffar och stek dem i olja eller smör, ca 3 min på varje sida.
    2. Tips1. Koka linserna i grönsaksbuljong i stället för bara vatten så får blir det mer smak.
    3. Tips 2. Förstek löken mjuk utan att det tar färg innan man blandar ihop linsfärsen

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben