Ljus kladdkaka med daim

Smakade denna underbara "kladdis" hos syrran. Hon hade använt mintkrokant till glasyren, mycket gott.

Ingredienser

  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 100 g Marabou mjölkchoklad med daim
  • 80 g smör eller margarin
  • 1 3/4 dl vetemjöl
  • Glasyr
  • 100 g Marabou schweizernöt eller mintkrokant
  • 4-5 msk vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Ugn 175º.
    2. Vispa ägg och socker pösigt, för hand och inte för länge.
    3. Smält chokladen ihop med smöret. Rör ner det i äggsmeten och sen mjölet.
    4. Häll smeten i en smord och mjölad rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda längst ner i ugnen i 20 min. Kakan ska vara lite kladdig när den är klar. Låt den svalna lite.
    5. Smält ingredienserna till glasyren och bred det över kakan. Servera vispad grädde till.
    6. Tips: Låt gärna kakan stå några timmar i kylen innan serveringen.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (1)

    pullan21 18 april 2010

    Har testat den och resultatet blev jättegott!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben