Smakade denna underbara "kladdis" hos syrran. Hon hade använt mintkrokant till glasyren, mycket gott.
Ingredienser
2 dl socker
2 ägg
100 g Marabou mjölkchoklad med daim
80 g smör eller margarin
1 3/4 dl vetemjöl
Glasyr
100 g Marabou schweizernöt eller mintkrokant
4-5 msk vispgrädde
Instruktioner
- Ugn 175º.
- Vispa ägg och socker pösigt, för hand och inte för länge.
- Smält chokladen ihop med smöret. Rör ner det i äggsmeten och sen mjölet.
- Häll smeten i en smord och mjölad rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda längst ner i ugnen i 20 min. Kakan ska vara lite kladdig när den är klar. Låt den svalna lite.
- Smält ingredienserna till glasyren och bred det över kakan. Servera vispad grädde till.
- Tips: Låt gärna kakan stå några timmar i kylen innan serveringen.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Har testat den och resultatet blev jättegott!!