Underbart god är denna äppelkaka. Saftig, söt och syrlig på samma gång.
Ingredienser
10 äpplen
2-3 dl skorpmjöl
Kardemumma
Socker efter smak
Kanel efter smak
100-150 g smör
Smör till formen
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smörj en eldfast form.
- Skala och skiva 10 äpplen.
Lägg äppelklyftorna i botten på den smorda formen.
Täck med skorpmjöl, socker, kanel och lite kardemumma.
Lägg på ett lager äppelskivor ytterligare.
Strö skorpmjöl, socker och kanel överst.
Klicka på smör eller margarin lite jämnt fördelat.
- Täck med folie efter 15-20 minuter, eller om den tenderar arr bli för brun.
Låt kakan stå i ugnen ytterligare cirka 20 minuter.
- Tips!
Servera vispad grädde, vaniljsås eller vaniljglass till. Mums!
Liknande recept
Kommentarer (0)