Ljuvlig kladdkaka med fudge

Serverar: 8-12 portioner

Den tar något längre tid att göra men det är det värt. Kladdkaka är en av mina favoriter, denna lite till piffad med fudge. Just denna gjorde jag till jul ;)

Ingredienser

  • 100 g smält smör
  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 2½ dl vetemjöl
  • 4-5 msk kakao
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • ½ krm salt
  • Fudge
  • 2 dl grädde
  • 2½ dl strösocker
  • 3 msk kakao
  • ½ dl ljus sirap
  • 1½ msk Nescafé pulver
  • 1 msk smör
  • Instruktioner

    1. Kladdkaka: Rör i hop alla ingredienser. Slå smeten i en smörjd och bröad rund form med löstagbar botten (ca 22 cm). Grädda i 175 graders ugn 16-18 minuter. Kontrollera med sticka kladdkakan ska inte vara helt genomgräddad. Kyl sedan ner kakan.
    2. Fudge: Blanda alla ingredienser i en hög och vid kastrull. Koka upp under omröring och låt fudgen sjuda tills den har en temperatur mellan 120-124 grader.
    3. Den högre temperaturen ger en hårdare fudge. Dra åt sidan och rör ned smöret. Slå över väl kylda kladdkakan och låt fudgen stelna en aning innan du skär upp kakan.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben